Naposledy aktualizováno: 26.02.2018 18:32:09
Na úvodní stranu

Knihovna městyse Loučeň

Vzkazy

 

               

 knihovna Loučeň 2010

 

 V měsíci březnu byla ve spolupráci s Klubem seniorů uspořádaná beseda se spisovatelem Janem Řehoukem o jeho literární tvorbě.

 

 Tentýž měsíc proběhla akce Čtení s Andersenem spolu s dětmi z kroužku Mladí hasiči. Pro zájem tuto akci příště připravíme spolu se ZŠ Loučeň.

 

 V měsíci dubnu jsme uspořádali spolu s Klubem seniorů Loučeň výstavu jejich ručních prací, z nichž maketa loučeňského zámku, jež byla zhotovena pletením, byla odměněna na výstavě v Lysé nad L. cenou zvláštního ocenění.

 

 Koncem měsíce září jsme opět spolu s Klubem seniorů besedovali s Janem Řehounkem, tentokrát o originálním dárku pro děti t.zv. personalizovalé pohádky. Protože se jedná  o interaktivní knížky - dětský čtenář je vtahován do děje, je ztotožňován s hl. hrdinou a může se stát spoluautorem-ilustrátorem, těší se u dětí velké popularitě. V názvu knížky se objeví jméno podarovaného dítěte, třeba Terezčina či Jáchymova (atd) kniha pohádek. Pohádky a rýmovačky p.Řehounka jsou určené pro děti od 4 do 9 let a čtou je i starší, i dospělí.Více informací na vývěstce obecní knihovny a  na www.rehounek-kaplanka.webnode.cz 

 

 V měsíci říjnu jsme ještě přivítali v knihovně děti z družiny ZŠ Loučeň, věnovaly nám dva obrázky s tématem Loučeň zhotovené malováním na hedvábí a besedovali jsme o knížkách.