Naposledy aktualizováno: 26.02.2018 18:32:09
Na úvodní stranu

Knihovna městyse Loučeň

Vzkazy

     Týden knihoven - říjen 2011

Děti z druhé třídy ZŠ navštívily knihovnu v rámci celostátní akce "Týden knihoven". Všichni malí návštěvníci obdrželi pamětní list.

OBRÁZEK : 2.trida_5_.jpg


                                   Embarassed

        

V pátek  1.4.2011 uspořádala knihovna Loučeň spolu s družinou zdejší zákl.školy  SETKÁNÍ  S  ANDERSENEM v místnostech družiny. V úvodu si děti přiblížily život a dílo známého skand.spisovatele H.CH. Andersena, četly úryvky z vlastních  přinesených knížek, porovnávaly různá vydání a ilustraci.

     Připomněli jsme si ale i 100. výročí narození spisovatele Václava Čtvrtka, luštily se křížovky z jeho pohádkových postav a výherci byli odměněni.  Diskutovali jsme  o tom jak děti čtou, i o návštěvách v knihovně. Pak začal taneční rej  v pohádkových maskách a závěrem ti, kteří pomáhali s organizací, obdrželi za odměnu omalovánky. Děti byly spokojené a těší se na další setkání.

Díky p.řediteli školy za zapůjčené prostory, šikovným družinářkám za organizaci, p.uč.Novotné, vedoucí čten.kroužku za návštěvu, i panu starostovi za občerstvení dětem. Za účast obdržely děti Pamětní list a pohlednici. 

Fota uvidíte ve fotogalerii.

 

                                   

                                Wink

                           

     Zdařilé Malé vánoční výstavy ve dnech 26.11. a 27.11.2011, pořádané kreativní dílničkou Kočky a koťata, pod záštitou úřadu městyse Loučeň v Kulturním domě , plné provoněné vánoční atmosféry se zúčatnila i naše knihovna prodejem vyřazených knížek a čtením vánočních pohádek, a spolu s přítomným zpěvákem panem Šitavancem jsme si zazpívali s dětmi koledy. Některé vánoční výrobky jsou ke shlédnutí v naší knihovně do konce ledna 2011.